Διαφορετική από πολλές απόψεις αναμένεται είναι η 93 απονομή της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η τελετή για τα Όσκαρ 2021 που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 25ης Απριλίου, μπορεί να μην γίνει με τηλε-τελετή, όπως έγινε με την απονομή των Χρυσών Σφαιρών, ωστόσο οι περιορισμοί λόγω κοροναϊού παραμένουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη έχει να κάνει με τα προγνωστικά που θέλουν τις φετινές διακρίσεις να αγκαλιάσουν την διαφορετικότητα όσο ποτέ στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διάσημοι προσκεκλημένοι καλούνται από τους διοργανωτές των Όσκαρ 2021 να μην φορούν μάσκες όσο γράφουν οι κάμερες, ωστόσο τους ζητείται ευγενικά να το κάνουν όσο η τελετή βρίσκεται σε διαφημίσεις ή παρουσιάζει εμβόλιμα βίντεο.

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι στην απονομή των Όσκαρ 2021 δεν θα είναι αναρίθμητοι όπως έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το κοινό που θα βρίσκεται ζωντανά στο Λος Άντζελες θα είναι το πολύ ως 170 άτομα, με όλους τους προσκεκλημένους να υποβάλλονται σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στον χώρο της απονομής.

Αλλάζει χώρο η απονομή

Όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν από τον Μάρτιο, η τελετή θα διεξαχθεί σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες, περίπου 12 χιλόμετρα από το Dolby Theater όπου διεξάγονται παραδοσιακά οι τελετές.

Ο σταθμός Union Station, διάσημος για την αρχιτεκτονική του ισπανικού αποικιακού στυλ, αναμένεται να επιτρέψει στην πλειάδα των αστέρων να συμμετάσχουν στο γκαλά, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ 2021 θα σκηνοθετήσει για έκτη φορά ο Γκλεν Γουάις, μετρ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με την παραγωγή να αποδίδεται στον Στίβεν Σόντερμπεργκ,σκηνοθέτη της ταινίας Contagion. «Το σχέδιό μας είναι, για φέτος, τα Όσκαρ να μοιάζουν σε μια ταινία, όχι σε ένα τηλεοπτικό θέαμα», εξήγησε ο Σόντερμπεργκ και οι άλλοι παραγωγοί σε δελτίο τύπου.

Η επιστολή στους αστέρες του Χόλιγουντ

Με επιστολή που εστάλη σε όλους τους υποψήφιους αποκαλύπτεται πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην τελετή ψηφιακά.

«Θα κάνουμε τα μέγιστα για να προσφέρουμε μια ευχάριστη και ασφαλή σε όλους όσοι θα προσέλθουν αυτοπροσώπως, βραδιά, όπως και στα εκατομμύρια κινηματογραφόφιλους παγκοσμίως και έχουμε την αίσθηση ότι το να το κάνουμε αυτό ψηφιακά θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα», γράφουν οι παραγωγοί.

Απευθυνόμενοι στους αστέρες που θα ανταποκριθούν στην πρόκληση να πάνε στον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station για μια «ευχάριστη» βραδιά, τους διαβεβαιώνουν ότι θα υποβληθούν εκεί σε τεστ ανίχνευσης της Covid-19, προκειμένου να έχουν τα αποτελέσματα «εντός ενός λεπτού».