Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer-BioNTech, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. “Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία”, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για ενισχυτικές δόσεις, καθώς δεν είναι γνωστό πόσο κρατά η ανοσία κατά του κοροναϊού ούτε πόσες ακόμα μεταλλάξεις του ιού θα εμφανιστούν.

Παράλληλα, αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήδη από το Ιούλιο παρουσιάστηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κατά την επίσκεψή της στo εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου, αναθεώρωντας την αρχική εκτίμηση πως αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Δείτε το σχετικό βίντεο: