Tο άνοιγμα των ελληνικών συνόρων είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Το άνοιγμα χωρίς την επταήμερη καραντίνα αφορά όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ που έγινε 72 ώρες πριν από την άφιξη στην χώρα μας και μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ζώνης Σένγκεν, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ.

Άνοιγμα με το βλέμμα σε ένα covid-free καλοκαίρι

Η άρση του μέτρου της καραντίνας μεταδόθηκε και από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την παρουσιάστρια του CNN να αναφέρει: «Η Ελλάδα βάζει τέλος στο μέτρο της καραντίνας για κάποιους ταξιδιώτες…». Ωστόσο, οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε δημοφιλή νησιά της χώρας μας, για την ώρα, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, όπως αναφέρουν άνθρωποι του κλάδου στο MEGA.

Στο «νησί των ανέμων» επικρατεί αισιοδοξία για το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού, καθώς μετά την άρση της καραντίνας των ταξιδιωτών, η ζήτηση είναι μεγάλη. «Υπάρχει πάρα πολλή μεγάλη ζήτηση και θέληση από το εξωτερικό για ταξίδια στην Ελλάδα και στη Μύκονο ειδικότερα. Από ’κει και πέρα όμως, λόγω της πανδημίας, η κατάσταση είναι ρευστή και περιμένουμε πιο πολύ κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Για τις 14 Μαΐου αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα 15% πληρότητα» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, Μαρία Κουσαθάνα.

Οι πρώτοι επισκέπτες

Τα αεροδρόμια της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Ρόδου της Κέρκυρας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και του Ηρακλείου είναι αυτά που θα υποδεχτούν τις πρώτες αφίξεις τουριστών πριν την 14η Μαΐου, καθώς είναι ήδη σε λειτουργία με προγραμματισμένες πτήσεις δρομολογίων.

Δείτε το σχετικό βίντεο: