Να προσέχει τη γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ, υποσχέθηκε στον πρίγκιπα Φίλιππο, η πριγκίπισσα Ευγενία, σε ένα συγκινητικό μήνυμα που έγραψε για τον παππού της.

Στο γράμμα της για τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, η κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα, έγραψε ότι θα θυμάται τη «συναρπαστική του ζωή».

Η 30χρονη εγγονή της βασίλισσας πλαισίωσε την ανάρτησή της στο Instagram με δύο φωτογραφίες της με τον Δούκα του Εδιμβούργου, από πιο… χαρούμενες στιγμές τους, αποχαιρετώντας τον παππού της λίγο πριν την κηδεία του.

Η Ευγενία έγραψε στο μήνυμά της:

«Αγαπημένε μου παππού,

Θα λείψεις σε όλους μας. Θα σε είχαν συγκινήσει όσα γράφτηκαν για εσένα τις ημέρες αυτές.

Οι άνθρωποι σε θυμούνται να κάθεσαι δίπλα τους σε ένα δείπνο, να τους έχεις σφίξει κάποτε το χέρι, να τους έχεις πει ένα γεια, ή να θυμούνται πόσα πολλά σήμαινε για εκείνους το “Βραβείο του Δούκα του Εδιμβούργου”.

Εγώ σε θυμάμαι να μου μαθαίνεις να μαγειρεύω και να ζωγραφίζω και να διαβάζω. Θυμάμαι να γελάω με τα αστεία σου και να σε ρωτάω για τη συναρπαστική ζωή σου και την υπηρεσία σου στο Ναυτικό.

Θυμάμαι τα χέρια σου και το χαμόγελό σου και την αγαπημένη μπύρα σου. Θα σε θυμάμαι πάντα ανάμεσα στα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά σου.

Σε ευχαριστώ για την αφοσίωση και την αγάπη σου προς όλους μας και ειδικά προς τη γιαγιά την οποία θα αναλάβουμε να προσέχουμε για εσένα. Με όλη μου την αγάπη, Ευγενία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πριγκίπισσα Ευγενία τίμησε τον παππού της με το να δώσει το όνομά του στον νεογέννητο γιο της. Υπενθυμίζεται ότι η Ευγενία και ο σύζυγός της «υποδέχτηκαν» στις 9 Φεβρουαρίου το πρώτο τους παιδί, τον Αύγουστο Φίλιππο Χωκ Μπρούκσμπανκ.

Είναι λυπηρό ότι λόγω του lockdown, πιστεύεται ότι η Ευγενία δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσει τον νεογέννητο γιο της στον παππού της...