Στα διαδικαστικά της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κηδεία του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει το Σάββατο, σε στενό κύκλο, καθώς θα μπορέσουν να παραβρεθούν μόλις 30 άτομα, λόγω και των περιορισμών του κοροναϊού, ενώ σύμφωνα με επιθυμία του πρίγκιπα Φίλιππου, η σορός του δεν θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

 Στην κηδεία του πρίγκιπα θα βρεθεί ο εγγονός του, Χάρι, χωρίς όμως τη σύζυγό του Μέγκαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός της δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Μεγάλη Βρετανία.

 Επίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία, δίνοντας τη θέση του σε κάποιο συγγενή του εκλιπόντος.

 Παράλληλα, χθες έγινε η τελετή των βραβείων BAFTA, των οποίων πρόεδρος υπήρξε στο παρελθόν ο πρίγκιπας Φίλιππος, με την ταινία Nomaland να κυριαρχεί.

 Επίσης, τα χωριά του Αγίου Βικεντίου στην Καραϊβική γέμισαν στάχτη μετά την έκρηξη ηφαιστείου, ενώ στο Σότσι, διεξήχθη ξανά το φεστιβάλ σκι με μαγιό, με τους συμμετέχοντες να μην υπολογίζουν κρύο και… κοροναϊό.