Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι κάτοχος ενός σημαντικού ρεκόρ. Μιας και σε ένα μήνα περίπου θα γιορτάσει τα 95α γενέθλιά της, είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αλλά και σε διάρκεια μονάρχης σε όλη την ιστορία της Βρετανίας.

Ακολουθώντας αυστηρά έναν συγκρατημένο και υγιεινό τρόπο ζωής, η βασίλισσα είναι γνωστό ότι αισθάνεται πιο ευτυχισμένη στο σκωτσέζικο εξοχικό της Κάστρο Balmoral, όταν αλληλεπιδρά με τα βραβευμένα άλογά της ή όταν απολαμβάνει κάποιο από τα αγαπημένα πιάτα της. Αν είχατε ποτέ περιέργεια, λοιπόν, για το μυστικό της μακροζωίας και της διατήρησης της υγείας της καλής της υγείας, αυτό δεν είναι άλλο από ένα απλό και λιτό πιάτο.

Ο Αυτού Μεγαλειότητα, η οποία βασιλεύει από το 1952, είναι γνωστό ότι είναι ένας καθόλα πρακτικός άνθρωπος με κάθε κόστος, προτιμώντας την απλότητα και τη μετριοπάθεια απέναντι σε κάθε είδους βασιλική υπερβολή.

Ο βασιλικός σεφ Darren McGrady, σύμφωνα με το thelist.com, αποκάλυψε στην Telegraph ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι οπαδός των υπερβολικών πραγμάτων στη ζωή, προτιμώντας σε μεγάλο βαθμό την απλότητα. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η βασίλισσα «δεν είναι ιδιαίτερος λάτρης του φαγητού» και ότι «τρώει για να ζήσει, σε αντίθεση με τον Πρίγκιπα Φίλιππο (σσ που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9/4 σε ηλικία 99 ετών) που αγαπά ιδιαιτέρως το φαγητό και θα μπορούσε να τρώει όλη μέρα».

Παρόλο που μπορεί να έχει το καλύτερο χαβιάρι και τις πιο ακριβές τρούφες στον κόσμο στη διάθεσή της, το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της για την ευεξία είναι η αυτοσυγκράτηση. Ποιο είναι λοιπόν το πιάτο με το οποίο έχει καταφέρει να διατηρήσει την καλή της υγεία;

Σύμφωνα με τον McGrady, ο οποίος μαγείρευε για τη βασίλισσα για δέκα χρόνια, η μονάρχης προτιμά ένα δείπνο με φρέσκο, ψητό ψάρι συνοδεία σαλάτας και λαχανικών. Ο McGrady έχει δηλώσει στο CNN για τη βασίλισσα Ελισάβετ ότι «είναι πολύ πειθαρχημένη. Θα μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε, αλλά αυτή η πειθαρχία είναι που τη διατηρεί τόσο καλά και τόσο υγιή».

Φυσικά, όταν η βασίλισσα γευματίζει με τους επισκέπτες, αφήνει τον εαυτό της να απομακρυνθεί από το συνήθως πειθαρχημένο μονοπάτι της για λίγο. Ο Independent ανέφερε ότι η Ελισάβετ σερβίρει πλουσιοπάροχο γεύμα στους καλεσμένους της συνήθως με κρέας ελαφιού, βοδινό ή φασιανό, μετατρέποντάς το σε μπριζόλα με κρέμα, ουίσκι και σάλτσα μανιταριού. Ακόμα και όταν δεν φιλοξενεί βασιλικά δείπνα, η βασίλισσα λατρεύει επίσης ένα ψητό στο σπίτι για τις Κυριακές, το οποίο πάντα ζητά να μαγειρευτεί καλά.

Άλλα αγαπημένες διατροφικές συνήθειες της Ελισάβετ χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να ζήσει; Ένα απλό τσάι Earl Grey κάθε πρωί χωρίς γάλα ή ζάχαρη, το οποίο συνοδεύει με απλά μπισκότα (μέσω του Taste of Home). Μερικές φορές μπορεί να προσθέσει δημητριακά στο πρωινό της, τοστ και μαρμελάδα ή ομελέτα με καπνιστό σολομό και τρούφα, αναφέρει το Reader’s Digest. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακόμη και το μεσημέρι επιλέγει υγιεινά πιάτα όπως ένα γεύμα με μεσημεριανό γεύμα με φιλέτο γλώσσας με σπανάκι και κολοκυθάκια, ενώ κακομαθαίνει τον εαυτό της με λίγη μαύρη σοκολάτα.