«Κομβική στιγμή» για τις σχέσεις των δυο αδελφών η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λόνδινο και η παρουσία του στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, «δίπλα δίπλα» με τον αδελφό του Ουίλιαμ, σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, δεν θα ταξιδέψει καθώς είναι έγκυος και ο γιατρός της δεν της το επιτρέπει.

«Πολύ χαρούμενος» είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα The Sun που οι γιοι του θα επανενωθούν μετά από μήνες έντασης. Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Χάρι, καθώς προετοιμάζεται για το ταξίδι του, με ιδιωτικό τζετ από το Λος Άντζελες, ενώ ενδεχομένως να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει μια διπλωματική εξαίρεση για να αποφύγει την καραντίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η εφημερίδα The Times σχολιάζει ότι ο ρόλος του πρίγκιπα Καρόλου ενισχύεται μέσα στο παλάτι, εξαίροντας τον «συναισθηματικό αποχαιρετισμό» του πρίγκιπα Καρόλου στον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στον «αγαπημένο του μπαμπά» για την αφοσίωσή του στη βασίλισσα, στην οικογένεια και στη χώρα του, ενώ εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του για την συγκινητική υποστήριξη του κόσμου.

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου θα τελεστεί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου, στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η τελετή θα είναι προσαρμοσμένη με τους περιορισμούς που ορίζει η πανδημία. Παρουσία 30 ατόμων, χωρις την παρουσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να παραστεί κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου θα βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, μέχρι να μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ανήμερα της κηδείας η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας που θα περιπολεί στους δρόμους του Ουίνδσορ το επόμενο Σάββατο, ως μέρος μιας τεράστιας επιχείρησης ασφαλείας για την προστασία της κηδείας και την αποτροπή του πλήθους.

πηγή:ert.gr