Πιέσεις από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα για το εμβόλιο, για πολιτικούς λόγους, δεχόταν ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο «The Carlos Watson Show» που θα προβληθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, ο Ντόναλντ Τραμπ τον καλούσε στο τηλέφωνο και τον προέτρεπε να βγάλει γρήγορα το εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι το κίνητρό του προέδρου ήταν και πολιτικό.

«Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, άνθρωποι πεθαίνουν. Φυσικά θα με βοηθήσει και στις εκλογές, αλλά οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό πράγμα» έλεγε ο αμερικανός πρόεδρος στον Μπουρλά.

Ο CEO της Pfizer διευκρίνισε πάντως πως «δεν με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που θα ήταν ακατάλληλο με το εμβόλιο».

«Τις λίγες φορές που μιλήσαμε, μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε γρήγορα. Πρώτα έλεγε ‘πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν’ και στη συνέχεια πρόσθεσε ‘φυσικά θα με βοηθήσει και στις εκλογές, αλλά οι άνθρωποι αποτελούν προτεραιότητα για μένα» δήλωσε επιπρόσθετα.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που πήρε έγκριση χορήγησης στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα