Παρά την εφ’ όρου ζωής διαγραφή του από το Facebook και το Twitter, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εξαφανιζόταν τόσο εύκολα από το προσκήνιο.

Ο πρώην πρόεδρος είχε καταστήσει σαφή αυτή την επιθυμία του, ιδρύοντας μια δική του ιστοσελίδα στην οποία όλως τυχαίως έχουν αναρτηθεί μόνο οι πτυχές της προεδρίας του που δημιουργούν την υστεροφημία που ο ίδιος θα επιθυμούσε να δημιουργήσει.

Επιπλέον, αν και ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, όλα δείχνουν ότι ενδέχεται αυτό να μην του χρειαστεί, αφού ο πρώην πρόεδρος έχει βρει μια καλύτερη… λύση.

Συγκεκριμένα, αποστέλλει σε δημοσιογράφους επίσημες ανακοινώσεις που δεν διαφέρουν σε τίποτα από tweets. Και η τελευταία, ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα.

Θέλοντας να δείξει το… μεγαλείο της ψυχής του, αλλά και τα… χριστιανικά του αισθήματα, ο Τραμπ αποφάσισε να στείλει τις ευχές του για καλό Πάσχα. Όμως το έκανε με έναν ιδιαίτερο – κάποιοι θα έλεγαν και τοξικό – τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο «ιδιόρρυθμος» πρώην πρόεδρος έγραψε:

«Καλό Πάσχα σε ΟΛΟΥΣ. Συμπεριλαμβανομένων των ακροαριστερών ΤΡΕΛΩΝ που νόθευσαν τις προεδρικές εκλογές και θέλουν να καταστρέψουν τη Χώρα μας!».

Ο ορισμός του… ενωτικού μηνύματος.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη νοθείας των αμερικανικών εκλογών, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν επικράτησε με άνεση έναντι του Τραμπ. Όμως ο πρώην πρόεδρος μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους… τρυφερά μηνύματα.

Όπως τότε που είχε γράψει: «Συγγνώμη αποτυχημένοι και haters, αλλά το IQ μου είναι ένα από τα υψηλότερα – και το ξέρετε όλοι! Σας παρακαλώ, μην νιώθετε χαζοί ή ανασφαλείς, δεν φταίτε εσείς».

Πάντως αυτή τη φορά, μετά και από την κατακραυγή που δέχθηκε για το σχόλιό του, ο Τραμπ αποφάσισε να δημοσιεύσει και πιο… μετριοπαθείς πασχαλινές ευχές.

Συγκεκριμένα, μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε το εύγλωττο:

«Καλό Πάσχα!»

Πηγή:  Guardian