Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας πολιτικής συμμαχίας θα συζητήσουν την Πέμπτη στη Βουδαπέστη ο Ιταλός ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και επικεφαλής του Fidesz, Βίκτορ Όρμπαν και τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, Ματέους Μοραβιέτσκι σύμφωνα με ανακοίνωση της ουγγρικής κυβέρνησης.

«Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης προβλέπει μια πολιτική συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ της Λέγκας, του PiS με επικεφαλής τον Μοραβιέτσκι και το Συντηρητικό Κόμμα Fidesz του Όρμπαν, το οποίο πρόσφατα άφησε την ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρει η δήλωση.

Ο Σαλβίνι επιβεβαίωσε το ταξίδι του ανέφερε η ουγγρική Εφημερίδα Magyar Nemzet, με την ατζέντα της συνάντησης να αφορά την επανέναρξη της Ευρώπης μετά την πανδημία, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας «διαφορετικής και πραγματικής» Ευρώπης και μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με «νέο ρόλο, νέο νόημα», όπως αναφέρει η ουγγρική εφημερίδα.

Στη Βουδαπέστη, θα συζηηθεί «το όραμα για το μέλλον της Ευρώπης, που ασχολείται με την εργασία, την ευημερία, την ασφάλεια, την ταυτότητα, την οικογένεια, την εκπαίδευση, την άμυνα, τη μετανάστευση, την εξωτερική πολιτική, τη συνεργασία για την υγεία και την πραγματική ζωή των πολιτών μας», δήλωσε ο Σαλβίνι, προσθέτοντας ότι στο τέλος της συνάντησης θα παρουσιαστεί ένα έγγραφο με κοινούς στόχους και αξίες.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πολιτικόι, το όνειρο θα ήταν να δημιουργηθεί η δεύτερη μεγαλύτερη φατρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία «θα έκανε την Ευρώπη μεγάλη και πάλι, επιστρέφοντας στις αρχικές της αξίες».