Συνεχίζεται το... θρίλερ για το αν εκβιάστηκε ή όχι η πριγκίπισσα Νταϊάνα για να δώσει τη συνέντευξή της στην εκπομπή του BBC, η οποία προκάλεσε σεισμό στο παλάτι. Νέα δημοσιεύματα θέλουν τον παρουσιαστή του σόου, Μάρτιν Μπασίρ, να είχε παρουσιάσει στην ευάλωτη τότε Νταϊάνα μια πλαστή «απόδειξη» άμβλωσης που αφορούσε τη βασιλική νταντά Τίγκι Λέγκε Μπουρκ, προκειμένου να την εκβιάσει συναισθηματικά και να μιλήσει ανοιχτά για το δράμα της.

Να σημειωθεί ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα λέγεται ότι είχε εμμονή με την ιδέα ότι ο Κάρολος ήθελε να τη δολοφονήσει για να παντρευτεί την νταντά των παιδιών τους. Μάλιστα, η πριγκίπισσα ήταν τόσο σίγουρη ότι η Λέγκε Μπουρκ είχε μείνει έγκυος από τον Κάρολο, που ξεκίνησε έρευνα με επικεφαλής τον σερ Ρόμπερτ Φέλοους, τον ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας και τον αδελφό της, ενώ η ίδια φέρεται να πλησίασε την Τίγκι σε ένα πάρτι και να της είπε: «Λυπήθηκα που άκουσα για το μωρό». Η απόδειξη άμβλωσης με την οποία ο Μπασίρ επιχείρησε και κατάφερε να πείσει την Νταϊάνα να δώσει τη συνέντευξη είναι μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη κατά την έρευνα για το BBC. Ο Μπασίρ κατηγορείται για μια σειρά από ψέματα προς την ψυχολογικά ευάλωτη τότε πριγκίπισσα, προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιήσει τη συνέντευξη του 1995, στην οποία η Νταϊάνα αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι «υπήρχαν τρεις από εμάς σε αυτόν το γάμο». Πηγές από το κανάλι δήλωσαν στην «Daily Mail» ότι η αναφορά που θα προκύψει από τις καταθέσεις θα μπορούσε να είναι καταδικαστική για τους πρώην επικεφαλής.

Η Νταϊάνα φαίνεται πως εξοργίστηκε όταν είδε την «απόδειξη» -που δεν ήταν αληθινή- ότι η Λέγκε Μπουρκ είχε κάνει άμβλωση. Μάλιστα θεωρείται ύποπτο το γεγονός ότι ενώ η πριγκίπισσα είχε αρνηθεί να δώσει αυτήν την ιστορική συνέντευξη, μία εβδομάδα πριν από τα γυρίσματα ο Μπασίρ της είπε πολλά ψέματα και την έκανε να αλλάξει γνώμη. Η κεραυνοβολημένη Νταϊάνα, μιλώντας στο δικηγόρο της λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή της με το δημοσιογράφο του BBC, είχε πει ότι «αξιόπιστες πηγές» την είχαν προειδοποιήσει για απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Οι πηγές της είπαν επίσης ότι η βασίλισσα θα παραιτηθεί και ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει το θρόνο.

Η φοβία της Νταϊάνα

Ένα γράμμα της Νταϊάνα προς τον μπάτλερ της, Πολ Μπουρέλ, επιβεβαιώνει ότι φοβόταν για τη ζωή της. Αυτό δημοσιεύτηκε το 2003, τη χρονιά που ο έμπιστός της το συμπεριέλαβε στο βιβλίο του «A Royal Duty». Ο άνθρωπος της πριγκίπισσας διατείνεται στο βιβλίο του ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα του είχε δώσει αυτό το γράμμα για να λειτουργήσει ως δικλίδα ασφαλείας της και μάλιστα του αποκάλυψε πως σκόπευε να το δημοσιεύσει, παροτρύνοντάς τον να το κρατήσει εκείνος «για καλό και για κακό». «Ο σύζυγός μου σχεδιάζει “ένα ατύχημα” στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να παντρευτεί την Τίγκι» έγραφε σε άλλο σημείο, όπου αποκάλυπτε πως και εκείνη αλλά και η Καμίλα Πάρκερ χρησιμοποιήθηκαν ως «δολώματα» από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος στην πραγματικότητα ήθελε να παντρευτεί την πρώην νταντά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι.