Για το ταξίδι του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, στην Ελλάδα, ενημέρωσε με αναρτήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό η βασιλική οικογένεια – σε μια πραγματική «διαφήμιση» για τη χώρα μας και τις εκδηλώσεις για τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Σήμερα στην Αθήνα, μετά από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης συμμετείχαν με εκπροσώπους από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Ρωσία στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες στρατιώτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης», αναφέρει ανάρτηση της βασιλικής οικογένειας.

Και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, ο πρίγκιπας και η δούκισσα παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση από μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που συνοδεύτηκε με μια πτήση πάνω από τους ουρανούς».

«Αργότερα, ο πρίγκιπας και η δούκισσα έγιναν δεχτοί για τσάι στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πριν επιθεωρήσουν την Προεδρική Φρουρά», προστίθεται στην ανάρτηση.

«Πριν αναχωρήσουν, ο πρίγκιπας της Ουαλίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Αθήνας στο Δημαρχείο της Αθήνας, όπου η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα παρέλαβε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας – η υψηλότερη διάκριση της πόλης. Μετά την παραλαβή, ο πρίγκιπας είπε ότι θα “φυλάξω σαν θησαυρό” το μετάλλιο και ότι θα “μου θυμίζει πάντα τη σύνδεσή μου με αυτήν την αξιοθαύμαστη χώρα, οπότε ευχαριστώ”».

Εν τω μεταξύ, η δούκισσα συναντήθηκε με εκπροσώπους της “Διοτίμα”, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εργάζεται για τον τερματισμό των διακρίσεων κατά των γυναικών και την παροχή υποστήριξης σε επιζώντες ενδοοικογενειακής βίας», συνεχίζει η ανάρτηση, ενώ καταλήγει:

«Ευχαριστούμε όλους όσους υποδέχτηκαν τον πρίγκιπα και τη δούκισσα στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα», γράφοντας στα ελληνικά: «Θερμές ευχαριστίες σε όλους για τη θερμή φιλοξενία».

Την προηγούμενη ημέρα, με μια διαφορετική ανάρτηση, η βασιλική οικογένεια είχε ενημερώσει τους θαυμαστές της για την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του ζεύγους.
«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης έφτασαν στην Αθήνα νωρίτερα σήμερα για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Η διήμερη επίσκεψη έγινε κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης, με εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τη 200ή επέτειο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αύριο.

Ο πρίγκιπας και η δούκισσα έγιναν αρχικά δεκτοί στην Εθνική Πινακοθήκη από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρίγκιπας και η δούκισσα περιηγήθηκαν στην πινακοθήκη, η οποία ιδρύθηκε αρχικά το 1900, συμμετέχοντας στον εορτασμό των εγκαινίων της μετά από εκτεταμένες ανακαινίσεις. Διαθέτει μια συλλογή από περισσότερους από 20.000 πίνακες, γλυπτά, χαρακτικά και άλλες μορφές τέχνης.

Σήμερα το απόγευμα, ο πρίγκιπας και η δούκισσα έλαβαν μέρος σε επίσημο κρατικό δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο φιλοξένησε η Πρόεδρος της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο πρίγκιπας είπε: «Σήμερα, όπως το 1821, η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί, και κάνουν μια βαθιά διαφορά για την κοινή ευημερία και ασφάλειά μας.
Ακριβώς όπως οι ιστορίες μας συνδέονται στενά μεταξύ τους, το ίδιο ισχύει και για το μέλλον μας», αναφέρει η ανάρτηση της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε η βασιλική οικογένεια:
Δείτε τις αναρτήσεις