Mιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS, η κυρία Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος κλινικής Covid του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» έδωσε τις σκληρές εικόνες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όσο και για το σύστημα υγείας που έχει φτάσει στα όριά του. Η κυρία Γεωργία Φιλίππου είναι παθολόγος στο Γεννηματάς και είναι από αυτούς τους ήρωες και τις ηρωίδες που της πρώτης γραμμής.

Κάθε εφημερία με 50-60 εισαγωγές

Περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο που υπηρετεί «τραγική». «Άνα τετραήμερο βγαίνουμε από μια πάρα πολύ δύσκολη εφημερία με 50 έως 60 εισαγωγές στην κάθε εφημερία και μετά βίας περισσεύει κάποιο κρεβάτι στο τέλος της εφημερίας. Να σας πω ότι από τη χθεσινή εφημερία οι 20 τελευταίοι ασθενείς της εφημερίας που έπρεπε να νοσηλευτούν, αναγκάστηκαν και διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη. Οπότε πήραμε 10 στο Ελπίς και 10 στο Σισμανόγλειο.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και στο δικό μας το νοσοκομείο μέχρι πρόσφατα μετατράπηκε σε μονάδα για Covid. Όπως φαίνεται να είναι σε όλα τα νοσοκομεία δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα. Μόλις αδειάσει κάποιο γέμιζει άμεσα με κάποιον διασωληνωμένο.», ανέφερε. «Η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Γιατί βλέπουμε και νέους ανθρώπους να νοσούν βαριά και να διασωληνώνονται. Έχουμε ολόκληρες οικογένειες μέσα στο Γεννηματάς που νοσούν βαριά.

Διασωληνώνεται το παιδί ενώ ο πατέρας είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και πέρα από την ψυχική πίεση και την κούραση υπάρχει και σωματική κούραση. Γιατί εδώ πρέπει να πούμε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι με αναστολή αδειών και ρεπό από τον Οκτώβρη. Μετράμε τώρα έξι μήνες κοντά που δουλεύουμε νυχθημερόν χωρίς άδειες χωρίς ρεπό.», πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: