Για τον εφιάλτη που έζησε μέσα σε φυλακή της Αιγύπτου, όπου υπέστη συνεχείς βιασμούς, μίλησε στην εκπομπή «24 Ώρες» η Κύπρια τρανς Τίνα Λιασή, που πλέον εκτίει την ποινή της σε φυλακή της πατρίδας της.

Η 34χρονη Τίνα μίλησε στον δημοσιογράφο του Alpha Κύπρου, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου μεταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από έντονα διαβήματα, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Η Τίνα Λιασή, που δηλώνει «επαγγελματίας του σεξ», μίλησε για τον σκοτεινό κόσμο της πορνείας, ενώ περιέγραψε τις δραματικές ώρες μετά τη σύλληψη και την καταδίκη της σε τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή και σκανδαλισμό του αιγυπτιακού λαού. Η ίδια βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στις φυλακές της Αιγύπτου, καθώς βιάστηκε κατά συρροή από δεσμοφύλακες και κατάδικους, ενώ δεν είχε, όπως ανέφερε, ούτε καν εύκολη πρόσβαση σε τροφή και νερό.

«Καταδικάστηκα για πέντε φωτογραφίες. Για προσβολή και σκανδαλισμό του αιγυπτιακού λαού. Με βάζουν μέσα στο κελί, με βίασαν» αποκαλύπτει η ίδια. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή, όπου εξιστόρησε τη ζωή της από τη στιγμή που γεννήθηκε, βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό, μόνο και μόνο επειδή είναι τρανσέξουαλ, σε σημείο που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή της.
«Γεννήθηκα αγόρι, αλλά πάντα είχα δυσφορία μέσα μου με την αντρική μου εμφάνιση. Εγώ ως επαγγελματίας του σεξ είμαι δακτυλοδεικτούμενη. Όλοι οι πελάτες μου είναι σε πολύ υψηλές θέσεις. Αυτό που θέλω να πω στα μικρά παιδιά είναι να μη φοβούνται. Να μιλάνε».
Στο πλευρό της στέκεται διαρκώς η μητέρα της, η οποία τη μεγάλωσε μόνη, καθώς από τα 6 χρόνια της η Τίνα (τότε Βαλεντίνος) έχασε τον πατέρα της ξαφνικά. Μια μάνα που σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε «τι θα πει ο κόσμος» και παραμένει δίπλα στο παιδί της στηρίζοντάς το με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής της.

Στο στόχαστρο της αιγυπτιακής αστυνομίας

Η Τίνα Λιασή, με πολλούς λογαριασμούς στα social media και προσωπικά blogs όπου διαφημίζει τη «δουλειά» της, κάθε χρόνο πραγματοποιούσε «περιοδείες» τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης και αλλού. Στην Αίγυπτο βρέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, όπου μέσα από ιστοσελίδες έκλεινε ραντεβού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που τη χαρακτήρισαν ως τον «πιο διάσημο ομοφυλόφιλο στον κόσμο», καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο του Βόρειου Καΐρου σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναγκαστική εργασία για πρακτική ανηθικότητας, πορνείας και υποκίνησης ανηθικότητας.

Η Τίνα Λιασή μπήκε στο στόχαστρο της αιγυπτιακής αστυνομίας ύστερα από καταγγελίες για διαφήμιση «ξένου ομοφυλόφιλου που βρίσκεται στη χώρα μας». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 34χρονη πληρωνόταν 3.000 λίρες την ώρα: «Σε μία από τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούσαν τους ομοφυλόφιλους εντοπίστηκε ανακοίνωση για την παρουσία ενός τρανσέξουαλ που επιθυμεί να ασκήσει ομοφυλοφιλία με χρέωση 3.000 λιρών ανά ώρα, ενώ ο κατηγορούμενος δημοσίευε αριθμό τηλεφώνου προκειμένου να επικοινωνούν μαζί του. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στις έρευνες, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε τη χώρα περισσότερες από μία φορές, διαμένει σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο και δημοσίευσε μια σειρά από πορνογραφικές φωτογραφίες και βίντεο που είχε προηγουμένως γυρίσει».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time