Επιστροφή στο μέτωπο του κοροναϊού, εφιαλτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνει στην Αττική η έκρηξη της πανδημίας. Μέσα σε 24 ώρες, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτοξεύτηκαν από τους 564 στους 605, ασκώντας ασφυκτική πίεση σε όλα τα νοσοκομεία, σε ορισμένα μάλιστα από αυτά δεν υπάρχει πλέον ούτε μία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ..

Σοκαριστική η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα

Η πληρότητα στις ΜΕΘ covid της Αττικής άγγιξε το 95%. Οι προσπάθειες των γιατρών στα νοσοκομεία να βρουν κρεβάτι εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό, είναι αγωνιώδεις. Στο Λαϊκό μία ακόμα εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί, με 48 εισαγωγές covid και 2 διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους. Το μεσημέρι, 30 περιστατικά covid, αν και διασωληνωμένα νοσηλεύονταν σε απλούς θαλάμους. Μέσα σε ένα 24ωρο, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτοξεύτηκαν από τους 564 στους 605, ασκώντας ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ.

«Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις, που μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη δύσκολη ανηφόρα μπροστά μας στη μάχη με τον ιό, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στον ίδιο τον κο Μητσοτάκη. Και να τον καλέσω -έστω και τώρα- να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων.»

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου και στην Θεσσαλονίκη, με τις εισαγωγές να έχουν διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας ακόμα και τις 40 σε κάθε εφημερία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: