Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα το «θάρρος» του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, την επομένη της «εκρηκτικής» συνέντευξής τους στην αμερικανική τηλεόραση.

«Το να μιλάς για τις δικές σου μάχες σε ζητήματα ψυχικής υγείας και να αφηγείσαι την προσωπική ιστορία σου απαιτεί, για κάθε άνθρωπο, θάρρος», υπογράμμισε η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Εντούτοις, επισήμανε, είναι και οι δύο «ιδιώτες πολίτες». «Δεν θα προβούμε σε άλλα σχόλια εξ ονόματος του προέδρου», τόνισε.

«Ουδέν σχόλιο» από τον Μπόρις Τζόνσον

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ερωτηθείς για την συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ αρνήθηκε να σχολιάσει για θέματα που άπτονται της βασιλικής οικογένειας. Όπως είπε «πέρασα πολύ καιρό χωρίς να σχολιάζω» και συμπλήρωσε πως δεν σκοπεύει «να αλλάξει τη στασή του σήμερα».

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν «έπεσε» ούτε στην παγίδα δημοσιογράφου της The Sun πους χολίασε για το θέμα της συνέντευξης της Μέγκαν Μαρκλ πως παρουσιάστηκε η Βρετανία ως μια «αφιλόξενη και ρατσιστική χώρα». Η αναφορά του είχε να κάνει κατά κύριο λόγο στην πληροφορία πως η βασιλική οικογένεια εξέφρασε σύμφωνα με τους Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ επιφυλάξεις για το χρώμα του δέρματος του μικρού Άρτσι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρότι συνεχάρη τον δημοσιογράφο για την αποφασιστικότητά του να τον εμπλέξει στην υπόθεση, επέμεινε στη θέση του. «Πιστεύω πως όταν πρόκειται για θέματα της βασιλικής οικογένειας, το σωστό για ένα πρωθυπουργό είναι να μην σχολιάσει τίποτα – και αυτό το τίποτα είναι εκείνο που σκοπεύω να προτείνω σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.