«Επανεκκίνηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας - Ευκαιρίες για την οικονομία» είναι ο τίτλος του webinar, που συνδιοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 16 Mαρτίου, ώρα 13:30 - 14:30.

 Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ - Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία αλλά και τη συμμετοχή στη διοργάνωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, 'Ανγκελα Μέρκελ.

 Στο Webinar θα συμμετάσχουν ο Dr. Volker Treier, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του DIHK και επικεφΣτο Webinar θα συμμετάσχουν ο Dr. Volker Treieαλής Εξωτερικού Εμπορίου, ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κι η Dr. Corinna Bölhoff, διευθύντρια του τμήματος EC3 - Σχέσεις με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

 Στο επίκεντρο του διαδικτυακού συνεδρίου θα βρεθούν το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ε.Ε. κι οι νέες ευκαιρίες που διανοίγονται συνολικά για την Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα, τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη στη μετά-covid εποχή κι οι διεθνείς προοπτικές των συνεργειών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

 Η διοργάνωση της 16ης Μαρτίου γίνεται με «φόντο» την ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού στην Ε.Ε. και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που θα δημιουργήσει η διάχυση νέων οικονομικών πόρων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης.

 Με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε ότι «η πρωτόγνωρη πανδημική κρίση, παρά τις ακραίες διαστάσεις, τις οποίες έλαβε και τα προβλήματα που προκάλεσε στην παγκόσμια κοινωνία και οικονομία, δεν στάθηκε ικανή να υποβαθμίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χώρων παρέμειναν ενεργές και, πλέον, με την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στην Ευρώπη και παγκοσμίως, Ελλάδα και Γερμανία επανατοποθετούνται με στόχο ένα ισχυρότερο διμερές επενδυτικό πλαίσιο συνεργασίας. Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, θα επιδιώξουν να περάσουν το DIHK και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στις 16 Μαρτίου, συνδιοργανώνοντας την εκδήλωση με τίτλο "Επανεκκίνηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας - Ευκαιρίες για την οικονομία"».