O 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, o πρίγκιπας της Βρετανίας, Φίλιππος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα σε άλλο νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο μετά την τελευταία περιπέτεια της υγείας του, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο λόγος της μεταφοράς οφείλεται σε ένα προϋπάρχον καρδιολογικό πρόβλημα καθώς και για να λάβει θεραπεία για μια λοίμωξη

«Σε καλή διάθεση ο πρίγκιπας»

Ο Φίλιππος, εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII πριν από δύο εβδομάδες για θεραπεία για μια λοίμωξη, που ευτυχώς για τον ίδιο δεν ήταν από τον κοροναϊό. Τη Δευτέρα. μεταφέρθηκε δημόσιο νοσοκομείο St Bartholomew’s Hospital για περαιτέρω θεραπεία και παρακολούθηση, ανέφεραν σε ανακοίνωση τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

H μεταφορά του πρίγκιπα Φίλιππου έγινε στις 11:15 τοπική ώρα (13:15 Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας με ασθενοφόρο του ΕΣΥ. Ο 99χρονος πέρασε δεκατρείς ημέρες στο νοσοκομείο King Edward VII, ενώ η μεταφορά του κρίθηκε αδήριτη ανάγκη προκειμένου να για να κάνει εξετάσεις για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση και να λάβει θεραπεία για λοίμωξη. Το νοσοκομείο St. Batholomews ειδικεύεται στην περίθαλψη ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

«Ο δούκας είναι σε καλή διάθεση και ανταποκρίνεται στη θεραπεία αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε το παλάτι.