Λάτρης της Ελλάδας, του ωραίου φύλου και των επενδυτικών ευκαιριών είναι ο Σεΐχ Σατζ Ρασίντ, ο Άραβας με το βρετανικό διαβατήριο που φέρεται να αγόρασε από τον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη τη θρυλική υπερπολυτελή παραθαλάσσια βίλα στο Λαγονήσι που ανήκε στην αδελφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρρόη Πατρονικόλα.

Ο Σεΐχ Σατζ Ρασίντ, που αυτοσυστήνεται ως Ρασίντ, γεννήθηκε στο Νιουκάστλ της Βρετανίας και έλκει την καταγωγή του από το Μπαχρέιν, ερωτεύτηκε παράφορα την Ελλάδα και τις Ελληνίδες, γεγονός που τον οδήγησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τη ζωή του, διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια (κάποιοι μιλούν για τρία εντυπωσιακά γιοτ) και την αντίληψη ότι όλα έχουν την τιμή τους.

Το 2018 έπεισε τον υιό Πρεβελάκη να επαναφέρουν το θεσμό των Καλλιστείων για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς ως ένα υπερθέαμα. Η συμφωνία έκλεισε μεταξύ του Β. Πρεβελάκη και του πληρεξούσιου Βούλγαρου δικηγόρου του Στάνισλαβ Τοντόροφ με την προϋπόθεση ο Ρασίντ να έχει υπό την εποπτεία του τις φιναλίστ και εστεμμένες των Καλλιστείων, υπό την εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εκπροσώπησης στον καλλιτεχνικό χώρο, με δημόσιες σχέσεις, digital marketing κ.λπ. Ι ΑΜ OΝΕ Αgency Network. Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Ελλάδα τον έκανε να ασχοληθεί με το real estate, καθώς υπάρχει δυναμική εμφάνιση αγοραστών από τη Μέση Ανατολή, συστήνοντας εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα. Οπότε, η φερόμενη αγορά της περίφημης βίλας Ωνάση από τον τελευταίο της ιδιοκτήτη, εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη, κάτω από άκρα μυστικότητα, μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για κίνηση που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal σφραγίστηκε σε ένα ποσό που αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ, με την αρχική τιμή πώλησης της βίλας τα 15 εκατομμύρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει σε δεύτερη ανακαίνιση και ίσως τη χρησιμοποιήσει επενδυτικά –άλλωστε και ο εφοπλιστής την ενοικίαζε προς 2.800 ευρώ την ημέρα το λιγότερο– ίσως ως δεύτερη κατοικία για εκείνον και την Ελληνίδα σύζυγό του, αισθητικό, Άντα Νάστου, η οποία φέρεται να είναι έγκυος και επί του παρόντος μαζί του στο Λονδίνο.

Η Νάστου είναι η δεύτερη Ελληνίδα σύζυγος του Άραβα, που φέρεται να λατρεύει τις Ελληνίδες, με πρώτη την Playmate, Aφροδίτη Μπάρμπα το 2016 μετά από σχέση δύο χρόνων που όμως έληξε άδοξα το 2017, με την Μπάρμπα να τον κατηγορεί για αδιαφορία, οικονομική δυσπραγία (!) -όπως έγραψε το μοντέλο «υπήρχαν μέρες που δεν είχε να πάρει γάλα στο παιδί τους»- ψυχολογική βία, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση. Ακολούθησε μία σχέση του με την τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη και η τωρινή με την 24χρονη αισθητικό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time