Θέμα εκ του μη όντος προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι συντηρώντας από μέρους το κλίμα των δήθεν «ελληνικών προκλήσεων» των τελευταίων ημερών και αυτή τη φορά με ένα ανύπαρκτο θέμα!

Το ναρκοθηρευτικό του Στόλου «ΕΥΡΩΠΗ» (Μ-62), οποίο συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση ναρκοπολέμου με την επωνυμία «Ποσειδών» στη Μαύρη Θάλασσα και ήδη έχει καταπλεύσει στον λιμένα της Κωστάντζας στη Ρουμανία, περνώντας μετά τα Δαρδανέλλια από τη θάλασσα του Μαρμαρά δεν σήκωσε κατά τον πλου του αυτό την τουρκική σημαία, ως είθισται από τα πλοία που περνούν από τα χωρικά ύδατα παράκτιων κρατών.




Με δύο όμως ουσιώδης διαφορές:

1) Ο κανών αυτός ισχύει επί πολιτικών σκαφών, αλλά ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός επί πολεμικών σκαφών.

2) (Και ο πιο ουσιαστικός)ΟΥΔΕΠΟΤΕ ως τώρα είτε ελληνικό πολεμικό, είτε αντιστοίχως τουρκικό, κατά τους πλόες τους στα χωρικά ύδατα αλλήλων είτε για απλή διέλευση αν είναι στενό διεθνούς ναυσιπλοΐας είτε για να καταπλεύσουν σε κάποιο λιμάνι, ΔΕΝ ανεβάζουν στον ιστό τους τη σημαία του άλλου κράτους, για …προφανείς λόγους, όπως μας έλεγαν ναυτικές πηγές!

Αυτό προφανώς έγινε και τώρα, αλλά οι Τούρκοι με σχετική ανακοίνωσή τους επιχειρούν να κατηγορήσουν την Ελλάδα για… «έλλειψη σεβασμού» και διάφορα άλλα παρόμοια φληναφήματα.