Η Ονδούρα θα προμηθευτεί 70.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λιζάρντο Ροζάλες, ανακοινώνοντας την δεύτερη απευθείας συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής.

Θα παραλάβει και 5.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna

Η Ονδούρα έχει ήδη παραγγείλει 1,4 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca Plc. Ο Ροζάλες δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο HCH ότι η χώρα ελπίζει να διαπραγματευθεί μια ακόμη αποστολή με τον ίδιο αριθμό δόσεων από την Ρωσία.

Η Ονδούρα αναμένει επίσης να παραλάβει 5.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna Inc's που προσφέρονται ως δωρεά από το Ισραήλ και προορίζονται για το ιατρικό προσωπικό. Τα εμβόλια αναμένεται να φθάσουν την Πέμπτη και θα είναι η πρώτη παρτίδα εμβολίων που θα φθάσουν στη χώρα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι χορηγεί μικρές ποσότητες πλεονασματικών εμβολίων στους Παλαιστίνιους και σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους η Ονδούρα. Μέχρι στιγμής στην Ονδούρα έχουν καταγραφεί 166.547 κρούσματα κορονοϊού και 4.040 θάνατοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.