Δύο απειλές που θα αντιμετωπίσει άμεσα η ανθρωπότητα επισήμανε ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχία για το ξέσπασμα μιας πανδημίας από το 2015, σε ομιλία του στο Tedx. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον Derek Muller, δημιουργό του «Veritasium», διάσημου καναλιού στο YouTube με επιστημονικό περιεχόμενο, ανέφερε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά για την πρόβλεψή του σχετικά με το ξέσπασμα πανδημίας, ενώ προειδοποίησε για τις απειλές της κλιματικής αλλαγής και της βιοτρομοκρατίας.



«Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν της πανδημίας του κορονοϊού», ανέφερε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Η δεύτερη, όπως είπε, είναι μια απειλή για την οποία οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν ή φοβούνται να μιλούν.

«Πρόκειται για τη βιοτρομοκρατία. Κάποιος ο οποίος θέλει να προκαλέσει ζημιά δημιουργεί έναν ιό και στην περίπτωση που αυτό συμβεί, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πανδημία που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, όπως η σημερινή» είπε ο κ. Γκέιτς.

Ερωτηθείς αν θα θα μπορέσουν οι άνθρωποι να σταματήσουν την επόμενη πανδημία, ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε αρνητικά, προβλέποντας ότι «θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες».