«Τσουχτερό» κρύιο, χιονόπτωση και ευρύτερα κακοκαιρία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

ΗΠΑ

Σαν σκηνή από ταινία δράσης, η χιονοστιβάδα κατρακυλά με δύναμη από το βουνό. Η ομάδα των σκιέρ το αντιλαμβάνεται όταν είναι ήδη αργά και τρέχει να σωθεί. Λόγω της απίστευτης ψυχραιμίας των πέντε σκιέρ αλλά και της τύχης τους, σώθηκαν όλοι πριν να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ολλανδία

Ένα κάτασπρο λευκό πέπλο αντίκρυσαν όσοι ξύπνησαν το πρωί στην Ολλανδία. Αυτοκίνητα, δέντρα και δρόμοι άσπρισαν σε μερικές ώρες, ενώ η μετακίνηση γίνεται πλέον μόνο με… χιονοπέδιλα. Η ισχυρή χιονοθύελλα ήταν η πρώτη που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση λόγω των ανέμων που μπορεί να φθάσουν τα 90 χλμ. την ώρα.

Γερμανία

Στη Γερμανία, ένα παχύ στρώμα πάγου κάλυψε τα αυτοκίνητα και προκάλεσε παγετό στους δρόμους. Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία αλλά και στις μετακινήσεις.

Βρετανία

Η καταιγίδα «Ντάρσι» σφυροκοπά τη Βρετανία.Με θερμοκρασίες στους –13 βαθμούς Κελσίου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για δέκα πολύ κρύες μέρες. Το πολικό ψύχος ανάγκασε ορισμένα εμβολιαστικά κέντρα να κλείσουν στη βόρεια Αγγλία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: