Υπάρχει ένας άνθρωπος στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής, τον συζητά το Μέριλαντ και όλη η Αμερική, χωρίς υπερβολές τον «ψάχνει» παντού αλλά… κανείς δεν ξέρει το όνομά του. Ίσως και ο ίδιος να μην γνωρίζει τι έχει καταφέρει, αλλά αν το γνωρίζει, ίσως κάνει καλά και κρύβεται μέχρι να περάσει η αντάρα.


Ο λόγος για το νικητή του τεράστιου τζακ ποτ των 730 εκατομμυρίων δολαρίων και ενός από τα μεγαλύτερα ποσά που κερδήθηκαν ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ και του Powerball, αντίστοιχο του ελληνικού Τζόκερ. Εδώ και μία εβδομάδα αναζητείται ο μοναδικός υπερτυχερός κάτοχος του δελτίου με τους αριθμούς 40-53-60-68-69 και Powerball το 22. Το συγκεκριμένο τζακ ποτ του Powerball είναι το πέμπτο μεγαλύτερο τζακ ποτ που κερδήθηκε ποτέ και συγκεντρώθηκε μετά από συνεχόμενες κληρώσεις χωρίς πρώτο νικητή από τον Σεπτέμβριο. Το νικητήριο δελτίο καταχωρήθηκε σε πρακτορείο της κομητείας Αλεγκάνι του βορειοδυτικού Μέριλαντ, αλλά δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία ή έστω εικασία για το ποιος μπορεί να είναι ο τυχερός.


Στην επόμενη κλήρωσή του πάντως το Powerball μπορεί να μην αναδείξει έναν πολυεκατομμυριούχο νικητή, αλλά δεν θα αφήσει και παραπονεμένο τον τυχερό που θα κερδίσει στην πρώτη κατηγορία, δίνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κλήρωση του τζακ ποτ των 730 εκατομμυρίων ήρθε μόλις μια μέρα μετά την κλήρωση του Mega Millions η οποία μοίραζε στην πρώτη κατηγορία και σε συνέχεια ενός απίστευτου σερί συνεχόμενων τζακ ποτ 970 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να αναδείξει νικητή, ούτε σε αυτή την κλήρωση! Το μεγαλύτερο πάντως τζακ ποτ που έχει κερδηθεί είναι 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια σε κλήρωση του Powerball το 2019, ποσό που μοιράστηκαν τρεις άνθρωποι.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ