Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, απέφυγε σήμερα να απαντήσει σε ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η δίκη του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο.


Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Τετάρτη ένα άρθρο παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία. Όμως η Πελόζι δεν διευκρίνισε πότε θα στείλει αυτήν την απόφαση στη Γερουσία. «Θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε», είπε στους δημοσιογράφους που την ρώτησαν σήμερα. Η Πελόζι ανακοίνωσε επίσης ότι ζήτησε από έναν απόστρατο αντιστράτηγο να διενεργήσει μια έρευνα για την ασφάλεια του Καπιτωλίου, μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. «Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, πρέπει τώρα να εξετάσουμε σχολαστικά την ασφάλεια του Καπιτωλίου», εξήγησε.


Ο απόστρατος αντιστράτηγος Ράσελ Ονορέ ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τις στρατιωτικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους πληγέντες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, το 2005.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο θα ερευνηθεί από κοινοβουλευτικές επιτροπές και, ενδεχομένως, και από κάποια ανεξάρτητη επιτροπή όμως «εν αναμονή, είμαι ευγνώμων που ο αντιστράτηγος Ονορέ δέχτηκε» να αναλάβει αυτό το έργο, πρόσθεσε η Πελόζι.