Όλα πήγαν στραβά και ανάποδα για τον Άρη στη Λαμία. Σε έναν αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο και απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με το .. μαχαίρι στα δόντια, οι κιτρινόμαυροι γνώρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας ήττα (2-0) στο πρωτάθλημα. Παράλληλα ήταν και η πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα.


Για να συμβεί, βέβαια, αυτό χρειάστηκε ο Αραμπούλι να πετύχει το γκολ του πρωταθλήματος με ανάποδο ψαλίδι και ο Σούντγκρεν να κρεμάσει την ομάδα του με μια ανόητη κόκκινη κάρτα (γιατί έσπρωξε το ball boy).



Η αλήθεια είναι οτι από την αρχή του παιχνιδιού τίποτα δεν πήγε καλά στους παίκτες του Άρη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που οτι και αν έκαναν, έπιανε. Στο 79ο λεπτό ήταν η σειρά της τύχης να γυρίσει τη πλάτη στον Άρη, καθώς η μπάλα μετά από το φάουλ του Γκάμα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εμπασί. Στο ντεμπούτο του στη τεχνική ηγεσία της Λαμίας ο Μιχάλης Γρηγορίου την οδήγησε σε μια πολύ σημαντική νίκη.


Χωρίς εκπλήξεις ο Μάντζιος


Μια αλλαγή στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έκανε ο Άκης Μάντζιος. Ο Έλληνας τεχνικός του Άρη παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και επέλεξε τον Γκάνεα ως αντικαταστάτη του τιμωρημένου Σάκιτς στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ακόμα, διατήρησε στην ενδεκάδα για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση τον Σίλβα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών. Ο προπονητής της Λαμίας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους νεοαποκτηθέντες Τσανδάρη και Τιρόνε στην ενδεκάδα.


Απίστευτα πράγματα από Σκουλά και VAR


Στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης σε μαρκάρισμα του Ματίγια πάνω στον Ντέλετιτς , ο Σκουλάς δείχνει αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι και στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR θα υποδείξει πέναλτι. Ο Αραμπούλι θα αναλάβει την εκτέλεση του και θα κάνει μια περίεργη προσποίηση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής θα δείξει αρχικά κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Λαμίας και θα ακυρώσει το γκολ. Στη συνέχεια μετά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Λαμίας θα μετρήσει τελικά το γκολ και θα πάρει πίσω την κίτρινη κάρτα.



Γκολάρα από τον Αραμπούλι


Ο Γεωργιανός επιθετικός της Λαμίας πέτυχε ενα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ στο 17ο λεπτό το δεύτερο του στο παιχνίδι. Μετά από γέμισμα του Καραμάνου από αριστερά, ο Αραμπούλι με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπουσέ.


Προσπάθεια αντίστασης από τον Άρη


Ο Άκης Μάντζιος ζητούσε από τους παίκτες του να ηρεμήσουν και να προσπαθήσουν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους βάλει ξανά στο παιχνίδι. Έδωσε εντολή, μάλιστα, στους Γκάμα και Σίλβα να αλλάζουν πλευρές. Στο 27ο λεπτό ο Γκάμα προσπάθησε να απειλήσει με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.


Τεράστια ευκαιρία ο Σάσα


Ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία στο 42ο λεπτό να μειώσει το σκορ. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Σούντγκρεν από δεξιά, ο Σάσα από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκάμα να απειλήσει με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Επασί να μπλοκάρει τη μπάλα.


Η προσπάθεια του Γκάμα


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων. Στο 51ο λεπτό ο Μπρούνο Γκάμα με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Επασί και να καταλήξει άουτ. Εξι λεπτά αργότερα ο Μάντζιος σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιθετικη γραμμή της ομάδας του, έριξε στο παιχνίδι τους Γκαρσία, Μανσίνι και Λόπεθ στη θέση των Σίλβα, Μπερτόλιο και Μάνου.


Ανόητη αποβολή του Σούντγκρεν


Ενώ ο Άρης είχε έτσι και αλλιώς δύσκολο έργο για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, ήρθε μια ανόητη ενέργεια του Σούντγκρεν να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ο Σουηδός αμυντικός πήγε να πάρει την μπάλα απο ενα ball.boy για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι και το έσπρωξε , φανερά εκνευρισμένος, με αποτέλεσμα να δεχτεί κόκκινη κάρτα.


Δοκάρι για τον Άρη


Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ στο 79ο λεπτό. Μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εμπασί και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.


Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (77΄ Γκούγκα), Ταϊρόν (62΄ Μπιάρνασον), Καραμάνος (62΄ Βλάχος), Αραμπούλι, Ντέλετιτς (89′ Βασιλακάκης)


Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (71΄ Τζέγκο), Γκάμα, Σίλβα (58΄ Γκαρσία), Μπερτόλιο (58΄ Μανσίνι), Μάνος (58΄ Λόπεθ)