Πολλές χώρες ανά τον κόσμο επιβάλλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις από και προς τη Βρετανία καθώς κυριαρχεί ο φόβος για τη διάδοση της νέας μετάλλαξης του κοροναϊού.


Το Σάββατο, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ανακοίνωσε την παράτασης της απαγόρευσης αφίξεων από ταξιδιώτες, σε πτήσεις από τη Βρετανία για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, έως δηλαδή και τα μέσα του Ιανουαρίου.


Πρωτύτερα, οι ρωσικές αρχές  ανακοίνωσαν ότι οι άνθρωποι που φτάνουν από τη Βρετανία θα πρέπει να εισέρχονται σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες. Η Ρωσία είχε ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα ότι ήταν πιθανό να προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία για μία εβδομάδα, από την Τρίτη, εξαιτίας του εντοπισμού ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία.


Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ κοροναϊού για πτήσεις προς τις ΗΠΑ 


Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι όλοι όσοι κλείνουν εισιτήριο για να πάνε στις ΗΠΑ αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ προτού να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Η απόφαση αναιρεί την ενημέρωση της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες την Τρίτη, όταν διαβεβαίωνε πως δεν σχεδιάζει να απαιτήσει τεστ για όσους επιβάτες φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Η απόφαση ακολουθεί τον εντοπισμό μετάλλαξης του κορονοϊού στη Βρετανία, στελέχους που θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό και ώθησε πολλές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.


«Ηρεμεί» η κατάσταση στο Ντόβερ της Αγγλίας


H Βρετανία προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην ανάπτυξη περισσότερων στρατιωτών στο λιμάνι του Ντόβερ, προκειμένου να μειωθούν οι γραμμές που σχηματίστηκαν από τις νταλίκες μεταφοράς εμπορευμάτων, μετά την έναρξη της διέλευσης των φορτηγών κατά μήκος του καναλιού για τους οδηγούς που είναι αρνητικοί στην COVID-19.


Οι υπηρεσίες φέρι μποτ μεταξύ του Ντόβερ και του γαλλικού λιμανιού στο Καλαί άρχισαν να λειτουργούν και πάλι από χθες, τερματίζοντας τον αποκλεισμό που επιβλήθηκε για αρκετές ημέρες από τη Γαλλία, μετά από τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού στην Αγγλία.


36 οδηγοί νταλίκας στην περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον ιό


Τριάντα έξι οδηγοί από τις νταλίκες που είχαν ακινητοποιηθεί στην Κομητεία Κεντ της Αγγλίας, μετά την προσωρινή απαγόρευση που είχε επιβάλλει η Γαλλία στις μετακινήσεις οδηγών και επιβατών που σχετίζονταν με τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Βρετανία, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, σύμφωνα με μία σημερινή ανάρτηση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Twitter.


«Ενημέρωση για την κατάσταση με τις νταλίκες στο Κεντ: Έχουν πραγματοποιηθεί 15.526 διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό μέχρι τώρα. Μόλις 36 εντοπίστηκαν θετικά, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 0,23%» έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του.