Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η Μέρκελ δήλωσε ότι τα υφιστάμενα μέτρα στη Γερμανία δεν είναι επαρκή για να περάσουν το χειμώνα.


Η ελπίδα μόνο δε θα βοηθήσει, η κατάσταση όσο πάει σοβαρεύει πιο πολύ


«Το να στηριχθούμε στην ελπίδα δεν θα μας βοηθήσει», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο αριθμός κρουσμάτων στη Γερμανία παραμένει υψηλός. «Η κατάσταση γίνεται πολύ σοβαρή: αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να περάσουμε τον χειμώνα», πρόσθεσε η Μέρκελ.


Εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν πέσουν και δεν διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο, μετά τις γιορτές θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων και Δήμαρχος της Λειψίας Μπούρκχαρντ Γιουνγκ στο ARD. «Διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε», προειδοποίησε, ενώ η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ζήτησε να ακυρωθεί η ανακοινωθείσα μερική χαλάρωση του lockdown για την περίοδο 20 Δεκεμβρίου - 2 Ιανουαρίου. «Θα πρέπει να συζητήσουμε για το αν η χαλάρωση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι πράγματι σωστή», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Γκερντ Λάντσμπεργκ στην «Rheinische Post».