Tο μεσημέρι της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε sτα κατεχόμενα της Κύπρου  προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.


Ο Ερντογάν ua συμμετάσχει στον εορτασμό που διοργανώνει η κυβέρνηση της κατεχόμενης Κύπρου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ. Αμέσως μετά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να εγκαινίασει το νοσοκομείο κοροnaϊού στην κατεχόμενη Λευκωσία και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει το περιβόητο «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.


Η λύση βρίσκεται στα δύο κράτη 


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μίλησε για άλλη μια φορά για νέα μοντέλα λύσης στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τα μέσα στα Κατεχόμενα κατά την ομιλία του ανέφερε: «Eίμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στις συζητήσεις, αλλά τώρα πρέπει να υπάρχουν νέα μοντέλα λύσεων στο τραπέζι». «Τα γεγονότα των τελευταίων 43 ετών αποκάλυψαν ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή στην Κύπρο λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τώρα, η λύση που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας, δηλαδή η λύση δύο κρατών, πρέπει να έρθει στο τραπέζι», είπε.


Ερντογάν: Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί στην Κύπρο


«Οι Τουρκοκύπριοι ζουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια και ελευθερία, παρά τις πολυάριθμες επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας» είπε από την πλευρά του ο Ερντογάν. «Αν πιστεύει η Νότια Κύπρος (έτσι αποκαλεί τη Δημοκρατία της Κύπρου) ότι θα επιβάλει με τη δύναμη την εξουσία σε εκείνους που ζουν στη Βόρεια Κύπρο και διαμαρτυρηθεί μέσω του προέδρου της σε εκείνους που κάνουν κουμάντο στη Νότια Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εξαπατηθεί» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.


«Ένα είναι το θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι»


«Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η 'ΤΔΒΚ' δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια» συνέχισε και προειδοποίησε: «Δεν μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-katehomena-thyma-toyrkokyprioi-ammohostos