Με ανάρτησή του στο Twitter ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται την ήττα του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πλέον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.


Παραδοχή με «σαφές περιεχόμενο»


«Αυτός (σ.σ. ο Τζο Μπάιντεν) κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν “στημένες”. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!» έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ.


Ο Τραμπ λοιπόν φαίνεται πως παραδέχεται την ήττα του, ωστόσο για ακόμη μία φορά δεν το βάζει κάτω και κατηγορεί το εκλογικό σύστημα, χαρακτηρίζοντας «παραποιημένο» το εκλογικό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέφευγε να μιλήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών και προτιμούσε να μιλά για τον κοροναϊό.


«Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown», είχε πει σε Twitter ο Τραμπ.


Υποστηρικτές του Τραμπ κατέκλυσαν τους δρόμους της Ουάσινγκτον


Χτες ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων, πλήθος υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατέκλυσε του δρόμους της Ουάσινγκτον καταγγέλλοντας την «κλοπή», όπως λένε, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων.


Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο για να πάει να παίξει γκολφ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποδεχτεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μπόρεσε να δει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας. Η προεδρική αυτοκινητοπομπή πέρασε μπροστά από τη Freedom Plaza, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν με ενθουσιασμό «Άλλα τέσσερα χρόνια» και «ΗΠΑ, ΗΠΑ».