Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η μονομαχία στην Τζόρτζια, μια από τις αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ώρες, ο Τζο Μπάιντεν «έκοβε την ψαλίδα» με τον Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη αυτή πολιτεία και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση (στο 99% των ψήφων), πλέον έχει πάρει το προβάδισμα με 917 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο Τραμπ είχε καταφύγει στο δικαστήριο της Τζόρτζια για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων εκεί (το ίδιο έχει κάνει εξάλλου και στο Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια), αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Αν πράγματι κερδίσει την πολιτεία αυτή, τότε ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι στον δρόμο για μια άνετη νίκη. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Μπάιντεν χρειάζεται να κερδίσει σε δύο από τις εξής πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια ή να κερδίσει στην Πενσυλβάνια.

Αντίθετα, για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει και στην Πενσυλβάνια και σε μία από τις τρεις: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια

Ο Τραμπ επιμένει πως είναι ο νικητής αν μετρηθούν μόνο οι «νόμιμες» ψήφοι

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του «κλέψουν» την εκλογική του νίκη, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη γι’ αυτό, την ώρα που η συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων δείχνει πως ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν πλησιάζει στην επικράτηση.

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Τραμπ, που έκανε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης του δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του «κλέψουν» τον θρίαμβο.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα» πρόσθεσε και έκανε λόγο περί «εξαφάνισης», «ως εκ θαύματος» και «μυστικά» των ψήφων των υποστηρικτών του.

«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει», επανέλαβε. Κατηγόρησε ορισμένες πόλεις για «διαφθορά» και κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αυτές διαπράττουν εσκεμμένα νοθεία και καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν «παράνομα». Υποστήριξε ακόμη πως τα «μεγάλα μέσα ενημέρωσης», «το χρήμα» και «οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας» είναι όλοι εναντίον του και υπέρ των Δημοκρατικών, αλλά παρά τις «επεμβάσεις» τους, το «μπλε κύμα» που προέβλεπαν οι «ψευδείς δημοσκοπήσεις» δεν ήρθε.