Σε θρίλερ, όπως άλλωστε αναμενόταν εξελίσσονται οι εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς όσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ μάλιστα εκτιμούσαν ότι η αποσαφήνιση της εικόνας θα μπορούσε να χρειαστεί κάμποσες ημέρες δεδομένου ότι η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, θα καθυστερήσει σε αρκετές, κρίσιμες πολιτείες.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στρέφονται πλέον στο Μίσιγκαν καθώς είναι μία από τις πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών.

Με μόλις 10% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να κλεινει την ψαλίδα με τον Τραμπ, καθώς η διαφορά τους είναι κατά τι μεγαλύτερη από 12.000 ψήφους. Σε ποσοστά, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος συγκεντρώνει 49,35%, ενώ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών 49,09%.

Να σημειωθεί ότι, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.