Ως «πολιτεία-κλειδί» που θα αναδείξει ουσιαστικά τον μεγάλο νικητή των αμερικανικών εκλογών, βλέπει την πολιτεία της Φλόριντα ο Έντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Ζεμενίδης τόνισε: «Δεν περιμένω πολλά απόψε, αύριο το πρωί πιο θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα, εκτός κι αν έχουμε μεγάλη νίκη του Μπάιντεν, αν πχ κερδίσει την Φλόριντα τελείωσε το παιχνίδι».

Όπως επισήμανε ίδιος, είναι γνωστό πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια ενώ για μερικές μέρες δεν θα είναι σαφές το αποτέλεσμα για πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια.

Μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί επιπρόσθετα σε πολιτείες στρατηγικής σημασίας για την εκλογική αναμέτρηση, οι οποίες και απασχολούν τους Δημοκρατικούς, καθώς σε αυτές – όπως είπε- κατέγραψαν ήττες στην εκλογική αναμέτρηση του 2016.

«Αυτό που θα ήθελα να δω είναι πόσοι ψήφισαν σε συγκεκριμένες περιοχή πχ στα προάστια και μέσα στο Ντιτρόιτ, γιατί εκεί έχασε τα παιχνίδι η Χίλαρι το 2016» σημείωσε ο κ. Ζεμενίδης προσθέτοντας πως «το ίδιο έγινε και στην πόλη του Μιλγουώκι ενώ θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και στο τι θα γίνει και στην Ατλάντα».

Αναφορικά με το σενάριο περί νοθείας των αποτελεσμάτων από τις επιστολικές ψήφους, που «ενστερνίζεται» σθεναρά ο Ντόναλτ Τραμπ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας, υπογράμμισε πως «οι υπουργοί Προεδρίας της κυβέρνησης σε όλες τις πολιτείες έχουν ως ρόλο τους να διασφαλίζουν την διαδικασία.

«Φυσικά και η ομάδα του Μπάιντεν και η ομάδα του Τραμπ έχουν μαζέψει ολόκληρες ομάδες δικηγόρων» δήλωσε επιπρόσθετα εξηγώντας πως «οι δύο υποψήφιοι έχουν δημιουργήσει ένα ανάλογο δίκτυο συνεργατών το οποίο μεριμνά και ελέγχει ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται απρόσκοπτα και βάσει νόμου».