Ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν, δείχνει μέχρι στιγμής να έχει προβάδισμα  έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ, όμως υπάρχουν και 10 πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν την νίκη και που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποια θα είναι η επιλογή τους.

 Την ίδια στιγμή το περιοδικό «Newsweek» σημειώνει ότι το τελευταίο 24ωρο πριν από την κάλπη, οι πιθανότητες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανανεώσει την θητεία του στον Λευκό Οίκο έχουν βελτιωθεί, δίνοντας  έως και 40% πιθανότητα να νικήσει στις εκλογές.

Η  βρετανική εφημερίδα «Guardian» καταγράφει στις δημοσκοπήσεις της ότι  έξι από τις οκτώ πολιτείες στις οποίες επικεντρώνεται η εφημερίδα, είναι εκείνες που ψήφισαν υπέρ του Tραμπ το 2016 ενώ το 2012 είχαν στηρίξει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

 Η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα είναι δύο πολιτείες που θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο νυν νεφελώδες εκλογικό τοπίο, διευκρινίζει το δημοσίευμα της Guardian.

Ωστόσο σε εθνικό επίπεδο δημοσκοπήσεων ο τελευταίος μέσος όρος δημοσκοπήσεων δείχνει τον Μπάιντεν να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ:

 Φλόριντα 29 εκλέκτορες

Ο Μπάντεν προηγείται με 2,2 μονάδες

 Πενσυλβάνια 20 εκλέκτορες

Ο Μπάιντεν προηγείται με πέντε μονάδες

 Οχάιο 18 εκλέκτορες

Ο Τραμπ προηγείται με 2 μονάδες

 Μίσιγκαν 16 εκλέκτορες

Ο Μπάιντεν προηγείται με οκτώ μονάδες

 Βόρεια Καρολίνα 15 εκλέκτορες

Ο Μπάιντεν προηγείται με 1,6 μονάδες

 Αριζόνα 11 εκλέκτορες

Ο Μπάιντεν προηγείται με 2,5 μονάδες

 Ουισκόνσιν 10 εκλέκτορες

Ο Μπάιντεν προηγείται με επτά μονάδες

 Αιόβα έξι εκλέκτορες

Ο Τραμπ προηγείται με 0,4 μονάδες