Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης με επτά νεκρούς, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σήμερα το βράδυ ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.





Για πολλούς τρομοκράτες που πραγματοποιούν επιθέσεις στη Βιέννη έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας το βράδυ της Δευτέρας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Η Kronen Zeitung μετέδωσε ότι το συμβάν πραγματοποιήθηκε κοντά σε συναγωγή στην Schwedenplatz, ωστόσο, ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας ανέφερε ότι η συναγωγή κλειστή. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί και δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης. Σύμφωνα με την Kurier, υπάρχουν αναφορές για ομηρία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.






Ο αυστριακός ΥΠΕΣ κάλεσε τους πολίτες της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους, ή μέσα στα μαγαζιά, στα οποία έχουν κρυφτεί. Ο Νέχαμερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πιθανώς νεκροί. Η επίθεση, τόνισε ο υπουργός, φέρεται να διαπράχθηκε από πολλούς δράστες.


Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.













To χρονικό των tweet της Αστυνομίας

  1. «20:00: πολλοί πυροβολισμοί, ξεκίνησαν στη Seitenstettengasse
  2. αρκετοί ύποπτοι οπλισμένοι με τουφέκια
  3. πυροβολισμοί σε 6 διαφορετικές περιοχές
  4. ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (ανάμεσά τους ένας αστυνομικός)
  5. ένας δράστης νεκρός από αστυνομικά πυρά»


Εν συνεχεία, η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών. «Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter για τα όσα δραματικά συμβαίνουν απόψε στην Βιέννη.



Το tweet της Αστυνομίας




Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 μετέδωσε πως παράλληλα με την επίθεση, δράστες κρατούν ομήρους σε ένα εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη.

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, με τον έναν δράστη να πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ωστόσο, σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι ήταν οι συνεργοί του δράστη. α αυστριακά μέσα δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των δραστών και η αστυνομία της Βιέννης έχει στήσει γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού τους. 

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι. Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ακούστηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.







Το μήνυμα συμπαράστασης του Εμανουέλ Μακρόν στο λαό της Αυστρίας

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν στον λαό της Αυστρίας μέσω Twitter.

«Εμείς οι Γάλλοι μοιραζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε αυτό το βράδυ από μια επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια φίλη χώρα δέχθηκε επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να ξέρουν με ποιον τα βάζουν. Δεν θα υποχωρήσουμε», έγραψε.








Δείτε βίντεο από το συμβάν της δολοφονικής επίθεσης