Συνεχίζει την επέλασή του στην Ευρώπη ο κοροναϊός. Στη Γαλλία χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 49.000 κρούσματα ενώ από τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ lockdown που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου.

Lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα για ένα μήνα ανακοίνωσαν και οι αρχές του Βελγίου όπου ήδη εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα.

Οι διακοπές του φθινοπώρου θα παραταθούν έως τις 15 Νοεμβρίου ενώ θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσει που δεν παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Κατά την τελευταία εβδομάδα στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 100.000 κρούσματα, δηλαδή περισσότερα από 15.000 καθημερινά σε μια χώρα με πληθυσμό 11,5 εκατομμύρια.

Περισσότερα από 31.000 κρούσματα ανακοίνωσε την Παρασκευή και η Ιταλία καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Το σύστημα υγείας της χώρας δέχεται πιέσεις όμως για την ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το καθολικό lockdown.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Βρετανία όπου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δέχεται εισηγήσεις να θέσει την Αγγλία σε καραντίνα καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιός μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι προβλέπει το χειρότερο σενάριο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά