Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ανήλικος, προφυλακίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο μετά τη δολοφονία καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας κοντά σε σχολείο στο Κονφλάν Σεντ Ονορέν, στο δυτικό Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο δικαστικό σύστημα.

Τα πρόσωπα αυτά ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στο σημείο της φρικιαστικής επίθεσης, όπου ένας 18χρονος αποκεφάλισε έναν καθηγητή βρέθηκε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Παρασκευής.

Ένας από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα γιατί δίδασκε, γιατί μάθαινε σε μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας της πίστης και της μη πίστης, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους.

«Ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δράστη ως τρομοκράτη που ήθελε να επιτεθεί στη Δημοκρατία της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δεν θα χωρίσουν τη Γαλλία και ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει στη χώρα.

«Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει»

«Θέλω να πω απόψε σε όλους τους καθηγητές της Γαλλίας πως η χώρα θα είναι στο πλευρό τους σήμερα και αύριο για να τους προστατεύσει και να τους υπερασπιστεί» είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θα πω σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Δεν θα περάσουν. Θα τους μπλοκάρουμε, δεν θα περάσουν! Το σκοτάδι και η βία που το ακολουθεί δεν θα κερδίσουν» συνέχισε.

«Δεν θα μας χωρίσουν, αυτό είναι που ψάχνουν και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πολίτης προς πολίτη. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας να ενωθούν χωρίς καμιά διάκριση γιατί πάνω απ’ όλα μας ενώνουν οι κοινές αξίες, η ιστορία και το ίδιο πεπρωμένο» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας πως δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, αλλά πράξεις. «Μπορείτε να υπολογίζετε στην αποφασιστικότητά μου και εκείνη της κυβέρνησής μου».

Η στιγμή που ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης πέφτει νεκρός

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή που οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τον 18χρονο δράστη της φρικιαστικής επίθεσης στο Παρίσι και τον πυροβολούν, δίνει στη δημοσιότητα η γαλλική Le Parisien.

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Le Parisien, φαίνεται η καταδίωξη του δράστη, ο οποίος αφού αποκεφάλισε τον άτυχο καθηγητή, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Δείτε το σημείο της επίθεσης και το σημείο που σκοτώθηκε ο δράστης

NT4BCKEEEDW5LMNXJFO5BUR7OI


Σύμφωνα με όσα λέει ο άνδρας που έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, καθόταν στο σαλόνι του, όταν άκουσε περίεργους θορύβους. «Πήγαμε να κοιτάξουμε στον κήπο και είδαμε έναν άνδρα να τρέχει και να τον καταδιώκει η αστυνομία» εξηγεί.

Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να ζητούν επανειλημμένα από τον άνδρα να πέσει στο έδαφος και να πετάξει το όπλο του.

«Δεν πρόλαβα να τον δω, είδα μόνο ότι ήταν ντυμένος με ελαφριά ρούχα και ότι δεν φορούσε θρησκευτική φορεσιά» καταλήγει.

Το βίντεο τελειώνει με σειρά πυροβολισμών, όπου σύμφωνα με την Le Parisien, πρόκειται για τις σφαίρες που έριξαν νεκρό τον 18χρονο δράστη.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: