Σαρώνει ο κορωνοϊός στη Γαλλία και μέσα σε 24 ώρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 30.000 στη χώρα για πρώτη φορά μετά την έναρξη διεξαγωγής τεστ σε μεγάλη κλίμακα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός 24 ωρών ανήλθε σε 30.621, με τις μολύνσεις αθροιστικά να ανέρχονται σε 809.684 από την αρχή της πανδημίας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 88 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, με τους θανάτους να ανέρχονται συνολικά σε 33.125.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το δρόμο της Γαλλίας ακολουθεί και η Βρετανία με τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού να γίνονται όλο και πιο αυστηροί.

Όλο και περισσότερες πόλεις εισέρχονται στο «δεύτερο στάδιο» ή στο «υψηλό επίπεδο» με βάση το σύστημα τριών επιπέδων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, από το «πρώτο στάδιο» ή «μεσαίου κινδύνου» επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Στο επίπεδο αυτό περιλαμβάνονται μέτρα όπως περιορισμός στις συγκεντρώσεις εντός της κάθε οικίας, συγκεντρώσεις έως έξι ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και κλείσιμο των εστιατορίων και των παμπ από τις 22:00 το βράδυ.

Χωρίς μάσκα η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έπειτα από 7 μήνες σε καθεστώς αυτο-απομόνωσης λόγω της πανδημίας κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Συνοδευόμενη από τον εγγονό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ, επισκέφτηκε το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Dstl) στο Πόρτον Ντάουν, κοντά στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκε και συνομίλησε με επιστήμονες που παρείχαν σημαντική υποστήριξη στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων.

Στη Μεγάλη Βρετανία οι νεκροί από κορωνοϊό έχουν φθάσει τις 43.341, με την Ιταλία να ακολουθεί στην 6η θέση με 36.372 θανάτους. Ισπανία και Γαλλία βρίσκονται στην 8η και 9η θέση με 33.413 και 33.146 νεκρούς αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι κρατούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση να μη φορά η βασίλισσα Ελισάβετ προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η 94χρονη γαλαζοαίματη ανήκει στις λεγόμενες κατηγορίες «υψηλού κινδύνου».