«Απολύτως κατακριτέο» δήλωσε σήμερα ότι είναι ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ ότι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαραν τη διάδοση ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας New York Post που αφορούσε τον γιο του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.


Δεν υπάρχει λόγος αστυνόμευσης του λόγου στη χώρα 


«Δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους αστυνόμευσης του λόγου σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο ΜακΚόνελ, μιλώντας στο Μάριον του Κεντάκι. «Δεν νομίζω ότι κανένα μονοπώλιο ... θα πρέπει να είναι σε θέση να διαλέγει και να επιλέγει ποιος θα μιλήσει», ανέφερε, εκφράζοντας στήριξη στις κινήσεις Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, που σκοπεύουν να κλητεύσουν τον επικεφαλής του twitter Τζακ Ντόρσεϊ.


Νωρίτερα σήμερα το twitter μπλόκαρε προσωρινά και τον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επειδή ανήρτησε ένα βίντεο για τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του Τζο Μπάιντεν, που όπως λέει παραβιάζει τους κανόνες χρήσης της πλατφόρμας.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λίντσεϊ Γκράχαμ και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Τζος Χόουλι ανέφεραν ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει για την κλήτευση στις 20 Οκτωβρίου και σχεδιάζει να καλέσει για ακρόαση τον Ντόρσεϊ την επόμενη Παρασκευή.