Ήπια συμπτώματα της ασθένειας Covid-19 έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδουν οι New York Times, ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται και το ενδεχόμενο να έχουμε διάγγελμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος νόσησε από κοροναϊό, έχει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος. Την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι ο ίδιος και σύζυγό του Μελάνια διαγνώστηκαν θετικοί στο κοροναϊό και μπαίνουν σε καραντίνα.

 Οι New York Times σημειώνουν ότι δεν είναι απίθανο μια βιντεοσκοπημένη δήλωση από τον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αποδείξει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα.

 Παράλληλα, δημοσίευμα του Guardian επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα πολλών: «Πόσο κινδυνεύει από την ασθένεια Covid-19. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι γιατροί προειδοποίησαν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θέτουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε κίνδυνο από επιπλοκές από την Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του και του υπερβολικού του βάρους.

 Ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή στο Twitter ότι αυτός και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, βρέθηκαν έπειτα από τεστ θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως σημειώνει ο Guardian, μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο στο ιατρικό περιοδικό, The Lancet, διαπίστωσε ότι ενώ το συνολικό ποσοστό θανάτου για άτομα με Covid-19 ήταν 1,4%, το οποίος όμως αυξάνεται σε 8,6% για άτομα που είναι στα 70 έτη. Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα από την Κίνα.

 Παράλληλα, ο Δρ. Μπάρι Ντίξον, ένας γιατρός στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο St Vincent στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι ο κίνδυνος για τον Τραμπ θα αυξανόταν εάν ανέπτυσσε πνευμονία, η οποία σχετίζεται στην Covid-19 με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, ειδικά σε ασθενείς άνω των 65 ετών, ή σε άτομα που έχουν καρδιαγγειακή νόσο ή καταστάσεις που επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.

 «Διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει αν εμφανίσει αυτήν την κακή πνευμονία», δήλωσε ο Ντίξον. «Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου και συννοσηρότητες, όπως εάν είσαι καπνιστής, έχεις διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις. Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον Τραμπ από όσο ξέρουμε είναι η ηλικία του και το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος και θα ήταν παράγοντες υψηλού κινδύνου».