Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων συνετρίβη στρατιωτικό σκάφος στην Ουκρανία που επέβαιναν δόκιμοι της αεροπορικής ακαδημίας. Το AN-26 αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Οπως μεταδίδει το Sputnik, που επικαλείται διοικητικές πηγές, υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, ωστόσο, ο επικεφαλής του Χάρκοβο, Oleksiy Kucher, αναφέρει ότι υπήρχαν και επιζώντες.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας 22 από τους επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους , ενώ άλλα δυο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, με εγκαύματα στο 90% του σώματός τους, ενώ αγνοούνται ακόμη 4.



Υπάρχουν ''νεκροί και τραυματίες", ανακοίνωσαν οι εθνικές αεροπορικές δυνάμεις.

Το αεροπλάνο αυτό, τύπου Antonov-26, συνετρίβη κατά την προσγείωση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. "Εκτός από το πλήρωμα, φοιτητές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων του Χαρκόβου επέβαιναν σε αυτό" ,  σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε τα βίντεο