Επίθεση με μαχαίρι έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί τρία άτομα, ενώ ο αναζητείται από τις Αρχές άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αφρικανός.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ η περίμετρος που αποκλείστηκε διευρύνθηκε μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου πακέτου. Έχουν κινητοποιηθεί επίσης οι επίλεκτοι αστυνομικοί της γαλλικής BRI (Brigade de Recherche et d’Intervention).

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση στην βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού και ζήτησαν από τον κόσμο να την αποφεύγει.




tw1.jpg tw2.jpg

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, είχαν γίνει το επίκεντρο τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015.

Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες


Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα -οι δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση- ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Όμως πρόκειται για πολυσύχναστη γειτονιά, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες.

«Οι δύο φερόμενοι δράστες τρέχουν έχουν τραπεί σε φυγή» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Παράλληλα, τα σχολεία της περιοχής κλείνουν εσπευσμένα, ενώ όλη η περιοχή στη γειτονιά αυτή του ανατολικού Παρισιού, κοντά στο σταθμό Richard Lenoir του Μετρό, έχει αποκλειστεί.

Πολύ σοβαρό περιστατικό

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έκανε λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό, επιβεβαιώνοντας τους τέσσερις τραυματίες.

«Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, μια επίθεση με μαχαίρι συνέβη στο 11ο διαμέρισμα έξω από τα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo. Υπάρχουν τέσσερις τραυματίες και είμαι υποχρεωμένος να μεταβώ στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να παρακολουθήσω την εξέλιξη της κατάστασης» σημείωσε χαρακτηριστικά.