Επίθεση κατά του Μαρκόν εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑKP, ο οποίος σχολιάζοντας τη φράση του Γάλλου προέδρου ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών» και πως είναι «τιμή μας, ο αποικιοκρατικός νους, να στοχοποιεί τον πρόεδρο μας»

Συγκεκριμένα με αλλεπάλληλες ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Ο Μακρόν οδεύει σε αποτυχίες. Στη Συρία με το PKK, στη Λιβύη με τον Χαφτάρ στην ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα. Ο Μακρόν να ξέρει πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι η ίδια η Τουρκία.

Αυτοί που λένε άλλο ο τουρκικός λαός κι άλλο ο Ερντογάν θα πάρουν την ιστορική απάντηση και στο ζήτημα αυτό. Αυτό είναι ένα ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών. Για να εκμεταλλευτούν τους λαούς τους κάνουν μια ψεύτικη επίδειξη αγάπης και στοχεύουν τους πατριώτες ηγέτες. Είναι τιμή μας, ο αποικιοκρατικός νους, να στοχοποιεί τον πρόεδρο μας».

«Κι εμείς έχουμε πρόβλημα όπως κι εσείς, κύριε Μακρόν, με τα αποικιοκρατικά μυαλά. Έχουμε έναν ανθρώπινο κι έναν αδελφικό δεσμό με τους λαούς που κάνατε να υποφέρουν και τους λαούς που θελήσατε να κατακτήσατε. Γι’ αυτό και είμαστε απέναντί σας. Η χώρα για την οποία χρησιμοποιείτε απειλητική γλώσσα είναι η Τουρκία. Η Τουρκία θα σας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις», προειδοποίησε ο Τούρκος αξιωματούχος, συνεχίζοντας τα σκληρά λόγια.