Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για τα όσα έγραφαν χθες τα parapolitika.gr σχετικά με την ηχηρή παρέμβαση που ετοιμάζει την ερχόμενη Κυριακή από το Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου και οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης Ερντογάν έπιασαν δουλειά.

Συγκεκριμένα, στα Τουρκικά παράλια, στην τουριστική κωμόπολη Κας, απέναντι από το ακριτικό νησί έχουν στείλει πολλά τηλεοπτικά συνεργεία οι ανταποκριτές των οποίων μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις για την πορεία του Oruc Reis, τις έρευνες που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στα εγχώρια ύδατα και για το αξιόμαχο των πολεμικών πλοίων της νηοπομπής του ωκεανογραφικού.

«Η Ελλάδα είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ξεκαθάρισε χθες η ΠτΔ τονίζοντας:

«Φυσικά επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες απειλών, εκφοβισμού και προκλήσεων». Κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα επαναλάβει σε πολύ υψηλότερους τόνους, στις 13 Σεπτεμβρίου, ως απάντηση στις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν που απείλησε πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι επιδιώκουν «στην Ανατολική Μεσόγειο να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων…».