Το μπαράζ των εμπρηστικών δηλώσεων εις βάρος των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, και ειδικά της Ελλάδας, συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε για τα εγκαίνια νοσοκομείου τόνισε τη θέλησή του να κάνει την Τουρκία ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου σημειώνοντας πως «αυτό δημιουργεί φόβο σε άλλες χώρες».

«Πίσω από τις συμμαχίες που εδραιώθηκαν εναντίον μας είναι η βιασύνη και ο φόβος που προκαλείται από αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος που, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς αναφέρθηκε και στη στρατιωτική δύναμη της χώρας του εκφράζοντας ευθείες απειλές κατά πάντων.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης», ανέφερε Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, απευθυνόμενος σε αποφοίτους πανεπιστημίου, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε τα εξής:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απ αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».