«Δεν θα υποκύψουμε σε νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλουν» υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε «εκπλήξεις» καθώς, όπως είπε την Παρασκευή θα προβεί σε ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για την Τουρκία. «Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο αγώνας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι αγώνας για το μέλλον της χώρας αλλά και ότι ορισμένοι επιχειρούν να επιβάλουν στην Αγκυρα μία νέα Συνθήκη των Σεβρών.

«Οπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο. Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της», κατέληξε ο κ. Ερντογάν.