Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
mitsotakis-souda-115pm-4
Διεθνή

Hurriyet: Ο Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε μπροστά στα ελληνικά μαχητικά

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην βάση της Σούδας στα Χανιά, έτυχε μεγάλης προβολής στην Τουρκία.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και το τεχνικό προσωπικό στη Σούδα, ενώ ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε:

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες»

Τα Μέσα της Τουρκίας κατέγραψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστο, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φωτογραφηθεί μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Αεροπορίας. Η ενόχληση της τουρκικής πλευράς αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet.

Το δημοσίευμα της Hurriyet με τον τίτλο «ο Ελληνας πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά σε μαχητικά αεροσκάφη»:

Στις φωτογραφίες που από τη Σούδα Χανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να συνομιλεί με χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 plus. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- είναι φορτωμένα με πυραύλους αέρος-επιφανείας AGM 65 Maverick και φέρουν επιπλέον βλήματα αέρος-αέρος, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την τουρκική πλευρά. Η Hurriyet, με δημοσίευμά της, επέλεξε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή τη κίνηση του Πρωθυπουργού.

xouriet-hurriyet-mitsotakis-tourkia