Η Ισπανία ανακοίνωσε την Παρασκευή 1.895 νέα κρούσματα του κοροναϊού σε διάστημα 24 ωρών, κυρίως στις κοινότητες της Χώρας των Βάσκων, της Καταλονίας και της Αραγονίας.


Ο αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με τα θετικά περιστατικά κοροναϊού, τα οποία ανέρχονταν σε 1.683 όπως ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας.


Στη Χώρα των Βάσκων τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού
Η μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη Χώρα των Βάσκων με 428 κρούσματα, μια αύξηση 26% σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Συνολικά, η Ισπανία μετρά 314.362 κρούσματα κοροναϊού, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους θανάτους από την πανδημίας, αριθμώντας 28.503 νεκρούς.

Ενάμιση μήνα μετά την πλήρη άρση του lockdown στην Ισπανία, η Αράντα ντε Ντουέρο στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη και Λεόν, γνωστή για τους αμπελώνες της, επαναφέρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την απαγόρευση της εισόδου ή εξόδου από την κοινότητα αυτή. Τοπικές καραντίνες έχουν ήδη επιβληθεί κυρίως στη Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία και την Αραγονία.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-ispania-exarsi-pandimias-1896-kroysmata