Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να φορέσει και δημόσια μάσκα για χάρη μερικών… μονάδων στις δημοσκοπήσεις αλλά ο κορονοϊός εξακολουθεί να τον… ακολουθεί.

Τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει ξανά συναγερμός γιατί εργαζόμενος σε καφετέρια στο κτίριο Αϊζενχάουερ, που βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Οίκο και όπου βρίσκονται γραφεία μελών του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Και φυσικά ο συναγερμός σήμανε μη και… κολλήσει κανείς και ο ιός φτάσει έως τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το θέμα αποκάλυψε το NBC News και όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του καναλιού Τζος Λέντερμαν έχει ήδη αρχίσει αγώνας δρόμου για να ιχνηλατηθούν οι επαφές του εργαζόμενου.

Σημείωσε πάντως πως σύμφωνα με την ιατρική υπηρεσία της αμερικανικής προεδρίας, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι χαμηλός.

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, η καφετέρια στο κτίριο Αϊζενχάουερ έκλεισε, ενώ ο Λευκός Οίκος, σε δήλωσή του τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού ή συναγερμού, αφού η ιατρική υπηρεσία μίλησε με τους εργαζόμενους στην καφετέρια και θεωρεί πως δεν χρειάζεται ούτε σε καραντίνα να μπουν.

Το κτίριο Αϊζενχάουερ βρίσκεται απέναντι από τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου (σ.σ. όπου βρίσκεται το Οβάλ Γραφείο). Φιλοξενεί πολλούς κορυφαίους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, ανάμεσά τους και μέλη της ομάδας κρούσης για τον κορονοϊό, το γραφείο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και πολλές οικονομικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: NBC News