Ακόμη 19 ασθενείς υπέκυψαν από τον κορoναϊό τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν παράλληλα 587 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφτασε πλέον τους 8.914 νεκρούς επί συνόλου 191.449 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Lockdown στη Ρηνανία-Βεστφαλία, μετά τα νέα κρούσματα

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος Τένιες στην περιοχή Γκίτερσλοχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι τοπικές αρχές επέβαλαν lockdown και στη γειτονική συνοικία Βάρεντορφ, στη Γερμανία.

Ακριβώς όπως και στην πρώτη, επιβλήθηκαν περιορισμοί με κοινωνική αποστασιοποίηση και απαγορεύονται τα αθλήματα σε κλειστούς χώρους, όπως και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην περιοχή αυτή της Γερμανίας θα είναι επίσης κλειστά από την Πέμπτη (25/06).